Wilhelminastraat 27, Haarlem
T 023 531 50 58

Recepten

Als u medicijnen nodig heeft, zal de huisarts op het (telefonisch) spreekuur altijd het eerste recept uitschrijven. In een aantal gevallen zal u hetzelfde medicijn voor een langere periode gebruiken. Bijvoorbeeld als u de pil gebruikt of een chronische aandoening heeft. U kunt dan op 2 manieren een herhaalrecept aanvragen, via de receptenlijn of via deze website. Wij verzoeken u om zoveel mogelijk uw herhaalrecepten op een van deze 2 manieren te bestellen, zodat wij voor de overige zaken beter bereikbaar zijn. Indien het u niet lukt om via de receptenlijn of de website een herhaalrecept aan te vragen, kunt u uiteraard de assistente bellen.

Een recept is geen herhalingsrecept als u andere klachten heeft of over wilt stappen op een ander medicijn. Dit zal u moeten overleggen met de huisarts. U kunt daarvoor een afspraak maken voor het gewone of het telefonische spreekuur.

Medicijnen die u zelf aanschaft
Als u medicijnen vrij koopt bij de apotheek of de drogist is het verstandig om te controleren of dat samengaat met medicijnen die u al gebruikt. Als u twijfelt, neem dan gerust contact op met onze praktijk.

Herhaalrecepten telefonisch via de receptenlijn bestellen

Herhaalrecepten online bestellen